Monday, February 19, 2007

5

Φοβομουν εξ’ αρχης αυτη την ιδεα. Οι αναλυτικες και συνθετικες μου ικανοτητες συμπεριφερονται σαν on-off διακοπτης. Σε καποιες περιπτωσεις ειναι ανοιχτοι, σε καποιες κλειστοι. Τα νουμερα με τρομαζουν γιατι ειναι ευθραυστα, ασταθη. Τα ξερω πολυ καλα. Ειναι η ζωη μου, ειναι το εγω μου. Γι’ αυτο το “5” με τρομοκρατησε. Θα μπορουσα να γραψω μια παραγραφο χωρις φοβο, αλλα ο αριθμος με φοβιζει.

Ετσι θα μου επιτρεψεται να γραψω σε τριτο ενικο, σαν να μιλαω για αλλον. Τουλαχιστον αυτο.

  1. Ζει αυτοεξοριστος στον παγωμενο Βορρα. Εχει συμφιλιωθει με τους ξηρους αερηδες που φυσανε και τις θερμοκρασιες τουλαχιστον τρεις δεκαδες υπο το μηδεν.
  2. Τα βραδυα χαζευει απεναντι τις σκιες της Γροιλανδιας. Αν εχει καλο καιρο βλεπει και την Ισλανδια και το καλοκαιρι αν δε φυσαει πολυ βλεπει και την Πορτογαλια. Ετσι συναντα τους φιλους του. Συζητανε λιγο, τον προσβαλλουν και εξαφανιζονται.
  3. Ξερει πως ειναι να πνιγεσαι. Εστω και για λιγα λεπτα. Μη ρωτησετε αν σωθηκε αφου σας γραφει. Λατρευει οτιδηποτε ρευστο. Δε φοβαται το νερο. Θα μπορουσε να κολυμπαει ωρες, αλλα... απλα θα μπορουσε. Δεν καταλαβαινει τη διαφορα του μπορω απο τοθελω.
  4. Οταν ηταν μικρος θυμαται τα καλοκαιρια στα χωραφια να πινει νερο απο τη χουφτα του παππου του, απο γουρνες με βρυα. Του φαινοταν τεραστιες οι παλαμες του και χορταινε νερο. Τωρα τιποτα δε σβηνει τη διψα.
  5. Οι παιδικοι του φιλοι και οι συγγενεις πιστευουν οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ευστροφος. Ειναι ερωτευμενος διαρκως και με οτιδηποτε. Αυτο κανεις δεν το καταλαβε, γι αυτο το κρυβει. Γι’ αυτον τον λογο δεν γυρναει ποτε σε ενα μερος απο το οποιο περασε. Εξαιρεσεις υπαρχουν. Οπου δεν υπαρχει κανεις απο τους παραπανω.

No comments: